Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Όπου ο Καραγκιόζης γίνεται ζαχαροπλάστης

Εντάξει, όλοι ξυπνάμε λίγο πιο αργά κάποιες φορές. Πίνουμε έναν καφέ στα γρήγορα και τρέχουμε να προλάβουμε τη μέρα. Και κάπως έτσι ξεχνάμε να φάμε πρωινό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για πρωινό τελικά, πόσο μάλλον όταν λίγο πριν το μεσημέρι το άδειο σου στομάχι χρειάζεται επειγόντως κάτι γλυκό.

Ακριβώς αυτή η στιγμή ήταν που με έπιασε να κατηφορίζω τον πεζόδρομο της Κωλέττη και να μπαίνω με φόρα στον Καραγκιόζη.




Απο το πρώτο κιόλας λεπτό μπαίνεις στο θέμα. Το Παραδοσικό Καφενείο, όπως χαρακτηρίζεται, είναι μικρό και δίνει εύκολα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην βιτρίνα του μαγαζιού. Ταψιά στην παράταξη, γεμάτα ολόφρεσκα γλυκά σε προκαλούν να διαλέξεις αν μπορείς.

Αφού χάζεψα κάμποση ώρα τη βιτρίνα, δεν αντιστάθηκα και διάλεξα να δοκιμάσω δύο για να συνοδεύσουν τον ελληνικό μου και να αποτελέσουν το καθυστερημένο μου πρωινό.



Και ιδού τα αποτελέσματα!
 
Cheesecake και δροσερό γλυκό με ελαφριά κρέμα λεμονιού και μπισκότο.





Με συντροφιά πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά στην ζεστή ατμόσφαιρα του Καραγκιόζη, δε θα μπορούσα να φανταστώ πιο ιδανικό μέρος για να απολάυσω το αργοπορημένο - και βροχερό πρωινό μου!

1 σχόλιο:

  1. Θαυμάζω τα κείμενά σας. Ειναι υπέροχο το συγκεκριμένο, ευχαριστώ για τις ιδεες :) Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή