Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Όπου η κυρία θέλει το αυγό της



Τα Εξάρχεια είναι ιδιαίτερη γειτονιά. Κυλάει σε ρυθμούς δικούς τους, τα μεσάνυχτα μπορείς να αγοράσεις λαχανικά και το πρωί να κάνεις ναργιλέ. Και πρωινό; Τι ώρα τρως πρωινό στα Εξάρχεια; Συνήθως για κανονικό πρωινό θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι αν ξυπνάς νωρίς. Ή διαφορετικά, να πας στο 67

Το 67 είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα απο τα ομορφότερα και πιο τίμια μαγαζιά των Εξαρχείων. Προσεγμένος χώρος (λατρεύω το vintage πάτωμα), καλά ποτά, και  υπέροχες επιλογές σε πιάτα για να συνοδεύσεις το ποτό σου.. 

Να μην ξεχάσω φυσικά τις γλυκύτατες ιδιοκτήτριες Αλεξάνδρα και Ολένα που τις βρίσκεις να δουλεύουν καθημερινά στο μαγαζί και κρατάνε το χώρο τόσο ζωντανό. Πολλοί το αγάπησαν απο νωρίς και το έκαναν στέκι, και ήταν θέμα χρόνου το 67 να αποκτήσει και το δικό του πρωινό. Δεν γινόταν λοιπόν να μην το δοκιμάσουμε με την Ε., άρτι αφιχθείσα στη γειτονιά! Απο τις 09.00 μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ολοκληρωμένα πρωινά με αυγά, μαρμελάδες και άλλα,  όμως νομίζω ότι τίποτα δεν νικάει το ομώνυμο τοστ, το Croque 67, μια πεντανόστιμη παραλλαγή του γνωστού και αγαπημένου croque madame. 


Η Ε. διάλεξε κάτι ποιό ελαφρύ, ένα γιαούρτι με φρούτα, και τσάι, το οποίο ήρθε σε μια υπέροχη τσαγέρα, και με μια κλεψύδρα για να κρατάς το χρόνο. Αυτές οι λεπτομέρειες πώς σε κερδίζουν!
Το σπιτικό κέικ σοκολάτας που μας κέρασαν στο τέλος απλά έκανε την επιστροφή για πρωινό στο 67 απαραίτητη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου